dilluns, 12 de juliol del 2010

portada

Els diumenges no editen els diaris regionals alemanys. Avui, però, compartim portada i pàgina 2 amb la roja al "Badische Zeitung": "Eine Million Katalanen fordern Unabhängigkeit": Un milió de catalans reclamen la independència.
A la pàgina dos, fotografia amb color de quart de pàgina de la manifestació i l'article: "Catalunya diu Adéu Espanya"
Katalonien sagt Adéu Espanya (veröffentlicht  am 12. Juli 2010 auf badische-zeitung.de) ,
fotografia de Puyol amb Torres per il·lustrar l'article "En el Mundial els catalans són temporalment espanyols"
Bei der WM sind die Katalanen für kurze Zeit Spanier (veröffentlicht  am 12. Juli 2010 auf badische-zeitung.de)
i al marge dret l'aclariment "Catalunya, el país dels catalans"
Katalonien, das Land der Katalanen (veröffentlicht  am 12. Juli 2010 auf badische-zeitung.de)

Fa goig arribar a casa, després d'un matí rebent felicitacions (perquè si et feliciten és de malagraït no acceptar-les), i trobar-me amb un diari més ple de senyeres que de rojigualda.

Fins i tot, si remeneu, podreu veure (fotografia 10/10)  Xavi i Puyol amb la senyera i el trofeu del mundial passejant pel camp (després d'haver senyalat moltes vegades el trofeu i la senyera tot dient paraules que no vam saber llegir dels seus llavis).
Spanien auf dem WM-Thron - 1:0 gegen Holland (veröffentlicht  am 12. Juli 2010 00:09 Uhr auf badische-zeitung.de)

Simplificats, però som notícia fins i tot en un racó d'Alemanya.

3 comentaris:

Ester V ha dit...

no deixa de ser curiosa la resposta de El País, o del telenotícies de la 1... cóm es pot donar la notícia de la manifestació amb un previ de 20 min dedicats al mundial i seguit d'uns 3 min més de selecció...? així se'ns veu, silenciosos mentre ens col·loquen ben monos enmig d'un entrepà. Bon profit!

Ester V ha dit...

Un cop més calmada, tinc ànim per anar llegint les reaccions dels que estimen les paraules.

joan maria arans ha dit...

Va ser massa bonic per no recordar-ho.Passo de la resposta del País i d'altres medis. El mal el tenim a casa nostra. Ara ens podrem barallar per veure qui és més patriota i quedar-nos tant tranquils tot esperant que passi la marabunta i arribar a les eleccions per poder-nos continuar tirant els plats pel cap i contemplar com des de l'altre país s'hi fan un fart de riure. Llavors podrem preguntar-nos:què hi feien a la manifestació els nostres polítics?.....Pena? a mi personalment em van fer molta rabia, perquè l'únic que pretenien era la capitalitzacíó d'una convocatòria que ells no havien fet. Joan Maria